Wie zijn wij?

Huiswerk & Co is een initiatief van Klaas-Jan van Noortwijk.

Klaas-Jan is docent Wiskunde. Na een kleine 4 jaar op het Kennemer Lyceum les te hebben gegeven maakt hij dit schooljaar de overstap naar Luzac Haarlem. Door zijn werk als wiskundedocent weet hij hoe het er op school aan toegaat. Deze ervaring neemt hij direct mee in de begeleiding van Huiswerk & Co.

Hij heeft na het voltooien van zijn studie Psychologie zijn didactische ervaring opgedaan als trainer en coach in het bedrijfsleven. In de tussentijd heeft hij ook de opleiding tot Beroepscoach en de opleiding Rationeel Emotieve Therapie (RET) gevolgd.  

undefined

In de jaren '90 heeft hij op internationaal niveau gecricket. Tijdens het trainen en coachen van diverse jeugdteams kwam hij er achter dat hij een enorme click heeft met pubers en adolescenten.
Hij heeft besloten zijn hart te volgen en hier 'iets' mee te gaan doen en heeft hij succesvol zijn eerste schreden gezet op het gebied van huiswerkbegeleiding in combinatie met coaching.

"De combinatie van huiswerkbegeleiding en coaching is voor mij ideaal om scholieren te helpen met mijn kennis, ervaring en coachingskills, zodat zij uiteindelijk zelfstandig en succesvol hun middelbare schoolperiode doorlopen. Niet alleen doordat zij goede prestaties op school leveren, maar ook buiten school in hun kracht staan en goed kunnen omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen."

Klaas-Jan werkt samen met enkele ervaren en gekwalificeerde begeleidsters, waaronder:

 

  • Benthe van Rossem

undefined

Benthe doet eindexamen op het Stedelijk Gymnasium Haarlem, in de profielen N&G en N&T. Ze is een grote bekende op HC Rood Wit, waar zij haar hele jeugd heeft gehockeyd.

Zij heeft reeds bij een ander huiswerkinstituut begeleidingservaring opgedaan, die ze, samen met de ervaring uit haar buitenschoolse activiteiten, nu inzet voor Huiswerk & Co. Benthe begeleidt onze leerlingen in alle vakken en wordt met name ingezet voor de vakken Natuurkunde, Wiskunde en Scheikunde en de talen Latijn, Grieks en Duits.

 

  • Leonieke Bardelmeijer

undefined

Leonieke doet evenals Benthe en Romée eindexamen gymnasium, maar dan op het ECL. Zij is met name sterk in de exacte vakken, maar Nederlands, Economie en Engels (zij volgt Cambridge Proficiency English) zijn eveneens aan haar besteed. Net als Benthe heeft ook Leonieke eerder leerlingen begeleid in een ander instituut. Leonieke is een sportieveling. In de zomer tennist ze en in de winter speelt ze voetbal. 

 

  • Romée de Wilde

undefined

Ook Romée doet eindexamen op het Stedelijk Gymnasium. Ze begeleidt onze leerlingen in alle vakken, maar met haar kennis en ervaring (zie verderop) is ze als geen ander in staat om de brug te slaan van theorie naar praktijk waar het gaat om vakken als Economie, Management en Organisatie, Engels, Aardrijkskunde en Geschiedenis.

 Verder kunnen leerlingen met allerhande vragen over Latijn en Grieks natuurlijk ook bij haar terecht!

 

Inspiratie en leerstof linken naar de praktijk

Huiswerk & Co werkt met een team van slimme, inspirerende dames die naast hun school ervaringen op hebben gedaan waarmee zij hun didactische en andere vaardigheden hebben aangescherpt en daarmee de lesstof goed kunnen vertalen naar de praktijk.

Een aantal voorbeelden:

Romée is momenteel voorzitter van het Jeugdbestuur van Hockeyclub Bloemendaal, waarmee ze feesten en toernooien organiseert.

Afgelopen twee jaar is zij onderdeel geweest van Team SGH, dat deelnam aan de Shell Eco Marathon, een evenement waarbij 198 teams uit 27 landen auto’s ontwerpen met als doel om op zo weinig mogelijk benzine zoveel mogelijk kilometers te rijden. Romee was in haar team verantwoordelijk voor de financiën.

Voor een impressie van de Shell Eco Marathon 2013, klik op:

http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon/events/europe/videos.html

Benthe heeft naast school veel met kinderen gewerkt, o.a. door training te geven en te coachen op de hockeyvelden. Ook heeft zij meegedaan aan Model United Nations, een conferentie waarbij scholieren en studenten onderdelen van de Verenigde Naties nabootsen.

Tijdens zo’n conferentie moeten de deelnemers over een grote verscheidenheid aan vaardigheden beschikken, waaronder kritisch denken, groepscommunicatie, spreken in het openbaar, onderzoek, beleidsanalyse, actief luisteren, onderhandelen (lobbyen), het oplossen van conflicten, het maken van notities en technisch schrijven. Model United Nations is er om deze vaardigheden te ontwikkelen en verbeteren en wordt meestal georganiseerd als een congres welke één tot en met vijf dagen kan duren.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Model_United_Nations

http://www.nmun.org/

Als geen ander weten deze dames hoe je je school het best kunt combineren met soms zeer uitdagende en drukke nevenactiviteiten. Onze leerlingen kunnen als geen ander van hun ervaringen profiteren!